Vi har et samarbejde med
Vi har et sammearbejde med
Information
Kost Koncept | Solvangsvej 9, 4681 Herfølge | CVR: 35605975
Centret: 31 22 65 10 | Email: info@kostkoncept.dk
Kost Koncept er en kost-, sundheds-, livsstils- og træningsapp. App’en indelholder råd og vejledninger til en sundere og stærkere krop og den har til hensigt at give dig en forståelse for, hvordan ernæring, træning og sunde vaner kan hjælpe dig, men den kan ikke erstatte diagnosticering, rådgivning, forebyggelse eller behandling i forbindelse med en sygdom eller lidelse. Kost Koncept er ikke en lægefaglig enhed eller app. Du bør altid kontakte en læge eller sundhedsfaglig person for at få professionel vejledning og behandling, inden du træffer nogen lægelige beslutninger.
Kost Koncept kan ikke holdes ansvarlig for manglende resultater, skader, direkte eller indirekte tab el. lign. Som følge af brugen af ydelser, vejledning, planer, produkter eller andet i denne app. Alt brug heraf er fuldstændig på brugerens eget ansvar. Og brugeren bør altid konsultere sin læge før påbegyndelse at kostændring og eller motion.
Kostplanerne er sammensat udfra den enkelte brugers energibehov med henvisning til nedenstående kilder:
https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/
https://altomkost.dk/
https://xn--kosthndbogen-xcb.dk/content/normalkost-til-voksne
https://ernaeringsfokus.dk/nyheder-og-events/materialer/rapporter-og-artikler
https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/how-can-i-eat-more-nutrient-dense-foods
https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/protein-and-heart-health
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20964740/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23398528/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17563030/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537084/
https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/nutrition-basics/how-does-plant-forward-eating-benefit-your-health
https://medlineplus.gov/vegetariandiet.html
Kalorieanbefalingerne er baseret på Harris-Benedict-formlen, som udregner brugerens basalstofskifte (se beregning nedenfor eller linket her: https://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/harris-benedict-equation/
Samt på beregning af Lean Bodymass og energiforbrug https://www.integrativepro.com/Resources/
Det afhænger meget af den enkelte person, hvor hurtigt det anbefales at Hvor hurtigt det anbefales at tabe sig eller stige i vægt, idet dette afhænger af den enkeltes energibehov. Vi anbefaler et langsomt og stabilt vægttab og vægtøgning, som vil kunne fungere for den enkelte over en længere periode, og som fører til et resultat på max 1 kg pr. uge.
https://www.nhlbi.nih.gov/files/ob_gdlns.pdf
https://www.eatright.org/health/weight-loss/your-health-and-your-weight/healthy-weight-gain
Rangering af madvarer
Hver enkelt madvare rangeres ud fra fordelingen af makro- og mikronæringsstoffer: kulhydrater, fedt, protein, sukker, fibre, natrium og kalorietæthed.
Træningsplanerne er sammensat udfra anbefalinger i nedenstående kilder:
https://www.sst.dk/da/Viden/Fysisk-aktivitet
https://www.dif.dk/
https://dfho.dk/
https://www.who.int/